top of page

Mantelzorg

Bent u mantelzorger en kunt u de zorg even niet meer aan of wordt deze in zijn algemeenheid te zwaar voor u? Dan kunt u in aanmerking komen voor (aanvullende) mantelzorg voor een hulpbehoevende in uw gezin of omgeving. De zorg wordt tijdelijk geheel of gedeeltelijk overgenomen door een medewerker van ZorgBlok. Op deze manier wordt de zorg gecontinueerd terwijl u even op adem kunt komen of iets minder intensief voor de hulpbehoevende hoeft te zorgen.

Waaruit bestaat mantelzorg door ZorgBlok?

Wij kunnen de zorg overnemen zodat u bijvoorbeeld een weekendje weg kunt of met vakantie. Ook als u zelf ziek wordt of door andere redenen tijdelijk geen of minder zorg kunt bieden kunnen wij u met mantelzorg ondersteunen. De patiënt kan thuis blijven en hoeft niet te worden opgenomen in een zorginstelling of ziekenhuis. Dit is voor alle partijen vaak de beste oplossing. Wij ondersteunen u tot u de zorg weer op u kunt nemen. Ook permanente ondersteuning voor u als mantelzorger is mogelijk.

Zo vraagt u mantelzorg aan

Wilt u mantelzorg aanvragen als aanvulling op de zorg die u biedt aan een naaste of voor een tijdelijke onderbreking? Neem dan telefonisch contact op met ZorgBlok of vul het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op om de situatie te bespreken. Indien van toepassing bespreken wij de zorgbehoefte ook met de patiënt. Er wordt zoveel als mogelijk zorg op maat geboden om u als mantelzorger tijdelijk te ontlasten of optimaal te ondersteunen.

bottom of page